30 Kasım 2010 Salı

Epilasyonda Alexandrite mı Ipl mi?















Dikkat bana epilasyonu soran arkadaşlarım için kullanıcı olarak yazıyorum uzman değilim ....
Ipl le alexandrite makinalar arasındaki fark Alex.lar  yukardaki gibi makinayı cilde temas ettirmeden yaklasık 10 cm kadar uzaktan uygulanıyor Ipl e göre daha az acılı (ki  benim ağrı eşiğim yüksek olduğu için bana göre ikisindede acı yok )Alex. da öncesinde cilde hiçbişey sürülmüyor temiz cilde uygulanıyor ,komple tüm vücut yaklaşık 20 dakika filan sürüyor,Ipl makınalarda önce tüm cilde kalın tabaka şeklinde bir jel sürülüyor cihazın ağzı cilde kapatılarak uygulanıyor bu yüzden ben Ipl de acı duymuyorum ama daha tedirgin oluyorum birde ışını verirken pat diye bi ses çıkmasa daha rahat olacak.Şimdi Ipl mi Alexandrite mı diye sorarsanız kesinlikle Ipl çünkü Alex. sadece kalın ve siyah tüylerde etkili ve cildinizde olabildiğince açık renk olması lazım ilk uygulamalarda çok iyi fakat birkaç seanstan sonra tüyler incelip renkleri açıldığı için işe yaramaz oluyor oysa Ipl en ince ayva tüylerinde bile etkili.Ben ilk Alexandrite cihazla başladım sonra Ipl e döndüm şuanda %80 yok oldular zaten hiçbir cihazda %100 yok olma diye birşey yokmuş ama 80 bile yeter cilt ne kadar açık renk tüyler ne kadar kalın ve siyah olursa başarı oranı o kadar yüksek olurmuş birde ne olursa olsun benim tavsiyem yüz bölgesinde uygulama yaptırmayın leke kalıyor.Seans araları ilk başta yaklaşık 1 daha sonra 2 ay filan sürüyor bu yüzden fırsat sitelerindeki 3 ayda 5 seans 8 seans şu kadar fiyat kampanyalarına inanmayın çünkü 3 ayda en fazla 2 seans görebilirsiniz zaten artık fiyatları iyice düştü tüm vücut bitiş garantili 600 Tl ye kadar indi ama bir sene sürüyor 10-12 seansta komple kurtuluyorsunuz.(Aslında hiç pahalı birşey değil bakıldığında 600 tl yi 12 ye böldüğünüzde her seans ağda fiyatına geliyor )Makinanın ne olduğunu mutlaka sorun çünkü eski makinalarda uygulama olarak ipl e çok benziyor .Hadi kolay gelsin :)))

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba aynı sekılde bende alexle basladım sımdı ıple ye dondum ve cok tedırgınm umarım sonucundan memnun kalırım alexde cok canım yanıyodu resmen cıldım tahrıs olup yara oluyodu ıplede hıc ole bısey olmadı yanlız o surduklerı jelı pek sevmedım... bakalım sonuc nasıl olcak tsk ederım bu arada bırazda olsa rahatladım sımdı...

Adsız dedi ki...

tugce hanım ipl ve alexandrite ile ilgili yazdıklarınızın malesef hicbiri dogru degil.lutfen herkonuda yorum yazmayalım.insanlar yanlış bilgilendirilmesin.

tugceeee dedi ki...

ben yorumumu 4 senedir hemen hemen tüm makinalarda epilasyon yaptıran biri olarak yazdım uzman olmadıgımı soyledım kendi tecrubemi paylaştım sizde uzmanmı kullanıcımı makina sahibimi oldugunuzu belirterek bilgilerinizi paylaşabilirsiniz hangisi yanlış hangisi doğru mesela !!!

Adsız dedi ki...

İpl kesinlikle ve kesinlikle lazer epilasyon cihazi degil!! Modern agda cihazi, kil koklerini 3 ay uyutuyor ve tekrar geri cikiyor sonra , kisiden kisiye degisebilir cikmalari kimisinde 2 sene sonra tekrar cikiyor kimisinde 3 ay. Ama illaki cikiyor. Kalici olarak birsey yapmiyor asla vucuda o yuzden alexandrite i ineriyorum dahada iyi makineler cikti ve kesinlikle 8 seansi 600 tl falan kara kanmayin cilt bu bir tane var herkeste, cildimin ve sagligimin icine edildikten sonra 600 olsa nolur 5600 olsa ne olur. Onemli olan dogru cihaz. Ve buda kesinlikle ipl degil.

gamssse dedi ki...

ben 8 seanstır ıpl yaptırıyorum,şimdiye kadar çok memnun kaldım, öncesinde 4 seans alex yaptırdım. benim tüylerim ince yapılı olduğu için alexin nerdeyse hiç faydasını görmedim, ayrıca ıpl e oranla çok daha acı vericiydi. bunlar benim şahsi görüşüm,uzman değilim,ancak bir uzmanın dediğine dayanarak söyleyebilirim ki hiç bir cihaz kesin garanti vermiyormuş, hormonal değişiklikler güneş vs. gibi dış etkenlerle tüylerin yeniden çıkması olağan karşılanıyor.

tugceeee dedi ki...

maalesef bende kullanıcı olarak gamssseyle aynı fikirdeyim bende lazere alex ile basladım ve ıpl le devam ettım suanda ayva tuylerımde dahil hiç bir sorunum yok iki senedir herhangi bir artışda yok hiçbir cihazın 100 yüz bitiş garantisi yok zaten fakat dediğim gibi ben ıpl den daha memnun kaldım

Unknown dedi ki...

Mrb.yazılarınızı tesadüfen gördüm okudum. ben güzellik uzmanıyım. aslında önemli olan tek şey kişinin ten rengi ve kıl yapısı çok önemlidir.lazerler kendince iyidir.ama kime hangi lazer haha iyi sonuç verir bunu uzmanlar karar veriyor tabi doğru kişiyi bulursanız. ıpl lzer kıl kanalına 1 ve 1.5 mm doku altına işlerken.elex 2.5 mm doku altına giriyor. lazerin dalga boyu ne kadar kısa ise melanin tutunma oranı okadar olur kıllar tahribata uğrar.yan etkiside ciltte pigmenti azaltır açar beyaz benekler 2i lazer ışını dri üstündeki serbest melanin tarafından tutulur kıl foliküli tahrip edilmez.en güzel ünite ne derseniz tabikide nd yag acılı ve hiç kuşkuzuz lazarda 1 numaradır

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...